abonneren

Oude Marvel-comics voortaan online benaderbaar

Marvel Comics wil de mogelijkheden van het internet verder verkennen door oude nummers van comics digitaal aan te bieden. Marvel Digital Comics biedt op dit moment 2500 oude nummers aan; elke week komen er ongeveer 20 bij. Tussen de recente nummers staan ook 'golden oldies'.Marvel Digital Comics begint met het aanbieden van backissues van zes maanden en ouder. Om hardcore fans tevreden te stellen zijn er ook een aantal zeer oude comics gedigitaliseerd, waaronder de eerste verschijning van bekende karakters als Spider-Man en de X-Mannen.

De oude nummers kunnen alleen in een webbrowser bekeken worden en voor toegang moet een abonnementsbedrag betaald worden ($9.99 per maand voor onbepaalde duur, of $4.99 per maand voor een heel jaar). Om mensen met de dienst bekend te maken zijn 250 comics gratis te bezichtigen. De dienst biedt verder 'social' aspecten als ratings en member feedback.

Marvel is niet de eerste comicsuitgever die online gaat: Dark Horse biedt inmiddels al comics aan via MySpace en ook concurrent DC is inmiddels actief met het aanbieden van digitale comics.

Digital Trends

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie