abonneren

Oracle's plannen met Sun

De overname van Sun door databasegigant Oracle is definitief. Oracle betaalt 7 miljard dollar voor Sun Microsystems. Net als Steve Job van Apple heeft Larry Ellison, Oracle's topman in een webcast de strategie voor Sun bekendgemaakt.Ellison is erg blij dat de fusie nu eindelijk rond is. Ellison is er blij mee, want Sun neemt uistekende technologie mee.
Sun is een innovatief bedrijf maar de uitvoering laat te wensen over. Veel aandacht zal er dan ook uitgaan naar de benaderingen ondersteuning van de klanten.

Onvermijdelijk is dat Oracle geheel geïntegreerde oplossingen van database en serverhardware gaat aanbieden. Het is Ellisons bedoeling Sun te laten groeien tot winstgevendheid. De ca. 1000 man die op Suns hoofdkantoor moeten worden ontslagen worden gecompenseerd door 2000 man die worden aangetrokken voor de verkoop en de technische staf.

De zorgen over MySQL zijn overbodig. Oracle zal deze open source database blijven ondersteunen en zal de compatibiliteit met andere Oracle toepassingen verbeteren. Java ook een van de kroonjuwelen van Sun zal verder worden ontwikkeld en gestroomlijnd. Ook zal Oracle investeren in verder ontwikkeling aan Suns besturingsysteem Solaris. Op dit moment zijn er geen plannen om Suns processoren de UltraSparcs de nek om te draaien. Of er ook op langere termijjn ruimte is voor eigen processorontwikkelingen is onduidelijk gebleven.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie