abonneren

Oracle stopt bouwen databasecomputer met HP

Door de voorgenomen overname van computerbouwer Sun door Oracle, stopt Oracle de samenwerking met HP, voor het bouwen van gespecialiseerde database computers onder de naam Exadata.Het is duidelijk dat de voormalige partners door de overname van Sun nu rivalen worden. Sun en Oracle hebben gezamenlijk een tweede versie van een speciale database computer ontworpen, ongeveer een jaar na het verschijnen van de eerste versie die samen met HP is ontwikkeld.

De nieuwe Exadata computer is het eerste product van de velen die nog zullen volgen die bestaan uit Sun hardware en Oracle software. Volgens Oracle is de Exadatamachine die in samenwerking met HP wordt gebouwd niet meer te koop. Bij de introductie van de eerste Exadata, een jaar geleden meldde Oracle topman Ellison nog dat het product ontworpen had kunnen worden zonder HP. Nu zegt hij tijdens een internetpresentatie: "Älles aan Exdata 2 is groter en sneller".

Vrij snel na het bekend worden van de voorgenomen overname van Sun door Oracle, is HP met speciale acties, al begonnen met het werven van Sun klanten.

Via: Reuters

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: