abonneren

Oracle beschuldigt SAP van bedrijfspionage

Oracle beschuldigt SAP van grootschalige bedrijfspionage. Volgens Oracle heeft SAP de toegangscodes van klanten van Oracle gebruikt om toegang te krijgen tot de servers van Oracle en heeft het bedrijf vervolgens een groot aantal documenten waar auteursrecht op zit gedownload.

Oracle verdenkt SAP er van dat het bedrijf deze documenten op zijn eigen servers heeft gezet zodat zijn personeel erbij kan. Volgens Oracle heeft SAP ongeveer 10.000 keer op onrechtmatige wijze documenten gedownload. Oracle eist van de rechter een onbekend bedrag aan schadevergoedingen en tevens dat de rechter SAP verbiedt om in te loggen op Oracle's servers.

Oracle heeft op zijn website een pdf gezet waarin alle beschuldigingen staan. De pdf geeft ook een aantal concrete gevallen van bedrijfsspionage door SAP. Zo zegt Oracle dat een SAP-computer in de VS inlogde op de servers van Oracle onder de naam Honeywell International. De computer downloade vervolgens bijna alle documenten die over de producten van Oracle gaan, zelfs documenten waar de klant eigenlijk geen toestemming voor heeft.

AP heeft nog niet publiekelijk gereageerd op de beschuldigingen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord