Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Oracle Agile gebruikt Microsoft database-technologie

Uit een foutmelding op de website van het Oracle-dochterbedrijf Agile Software blijkt dat bedrijf de server-software van Microsoft gebruikt om de database te hosten. De foutmelding doet zich voor wanneer een bezoeker van de website zich wil registreren. Hij krijgt dan de volgende foutmelding te zien:"Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error '80004005'

[Microsoft][ODBC SQL Server Driver][SQL Server]Login failed. The maximum simultaneous user count of 1022 licenses for this 'Standard Edition' server has been exceeded. Additional licenses should be obtained and installed or you should upgrade to a full version.

/whitepapers/login/asp_login.asp, line 78"

De business van Oracle komt voor 50 procent uit de database-markt. Het is dan ook zeer opmerkelijk dat een dochterbedrijf van Oracle een website host met de database-technologie van zijn aartsvijand. De baas van Oracle, Larry Ellison, heeft ook meerdere keren publiekelijk gezegd dat hij een hekel heeft aan Microsoft.

In juli nam Oracle het bedrijf Agile Software over, dat goed was voor een omzet van zeven miljoen dollar. Agile's PLM-toepassingen (Product lifecycle management) worden ingezet in industriële processen voor innovatie en productontwikkeling. De combinatie van Agile en Oracle moet volgens Oracle resulteren in één geïntegreerde bedrijfsbrede PLM-toepassing.

Waarschijnlijk heeft Agile Software de database voor zijn website nog niet overgezet naar de technologie van zijn nieuwe baas. Hopelijk leest de webbouwer bij Agile Software dit bericht eerder dan Larry Ellison. En dan hebben we nog niet eens vermeld dat de site van Agile Software op Windows 2000 met IIS 5 draait.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

donderdag 30 november

Laatste reactie