Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Opvolgers van nForce 5-chipsets al bekend

De nForce 570 SLI en 590 SLI gaan er alweer uit en worden vervangen door de nForce 650i SLI en 680i SLI. De nieuwe chipsets zijn Core 2-compatibel. Écht nieuw zijn ze niet echt: de nieuwe chipsets kunnen beter gezien worden als een revisie van de huidige 500-serie.De nForce 650i SLI word gekoppeld aan de nForce 430 SLI southbridge om voor 29 pci-express-lanes te zorgen. Worden twee kaarten in SLI aangesloten dan draaien beide pci-express*16-sloten op halve snelheid, net als bij de huidige nForce 570 SLI.

De nForce 680i SLI is een nieuwe revisie van de nForce 590 SLI Intel Edition waarbij vooral de frontside bus beter te schalen is. De 680i SLI northbridge kan gekoppeld worden aan de 570 SLI southbridge voor 48 pci-express-lanes. In SLI draaien de pci-express*16-sloten wél op volle snelheid.

Aan de overige functionaliteit is weinig gesleuteld. Gebleven zijn de 3.0 Gbps sata2-aansluitingen, gigabit ethernet, ata-133, usb 2.0 en hd-audio. Wie een huidige nForce 5 Intel-chipset op zijn moederbord heeft, hoeft dus zeker niet te upgraden.

Bron: DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie