abonneren

Opvolger Windows Vista niet in 2010, maar 2009

Er doet het gerucht de ronde dat Microsoft de volgende Windows-versie vervroegd zou willen introduceren. Het gaat om Windows 7, oftewel de opvolger van Windows Vista. Deze staat officieel voor 2010 op de planning, maar Microsoft zou een introductie in 2009 overwegen.De geruchten zouden worden onderstreept doordat Microsoft drie 'milestones' gepland heeft voor 2008. Milestones zijn belangrijke punten in de ontwikkeling van het besturingssysteem en deze worden verstuurd naar partners.
Meestal is de tijd tussen de laatste milestone en een uiteindelijke versie niet al te lang; slechts één of twee release candidates zien dan het licht.

Windows 7 Milestone 1 kan elk moment in zowel 32- als 64-bit smaken verschijnen. Milestone 2 zou voor april gepland zijn. De RTM (release to manufacturing)-versie staat gepland voor de tweede helft van 2009, en normaliter duurt het daarna hooguit twee tot drie maanden voor het besturingssysteem bij systemen geleverd wordt.

Eén conclusie die men hieruit zou kunnen trekken is dat Microsoft zelf inmiddels ook weinig vertrouwen meer heeft in Vista. Veel bedrijven hebben verklaard Vista over te willen slaan en als Microsoft niet wil dat deze bedrijven op een bepaald moment overstappen van XP naar een Linux-distributie, dan zal het een nieuw alternatief moeten gaan bieden.

The Inquirer

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: