abonneren

Opvolger Vista gepland voor tweede helft 2009

Verschillende bronnen hebben bevestigd dat een prille versie van Windows 7 naar een aantal belangrijke partners van Microsoft is gestuurd om gevalideerd te worden. Volgens de insiders zal de nieuwe versie van Windows in de tweede helft van 2009 worden gelanceerd.Tot nu toe gingen de meesteinsiders er van uit dat Windows 7 in de loop van 2010uit wordt gebracht.Blijkbaar heeft Microsoft de roadmap aangepast en de lancering een aantal maanden vervroegd.
Volgens een recentelijk uitgebrachte roadmap van het Windows-besturingssysteem zal Windows 7 in de tweede helft van 2009 in productie gaan. Microsoft wilde geen reactie geven op de uitgelekte plannen.

De validatieversie (M1) van Windows 7 is alleen beschikbaar voor een selecte groep partners van Microsoft en alleen in de Engelse taal. De versie komt in een x86 en een x64 versie. Volgens de bronnen heeft Windows 7 een heterogeen grafisch systeem waardoor de software meerdere grafische kaarten van verschillende fabrikanten tegelijk kan gebruiken. In Windows 7 zit ook een nieuwe versie van Media Center, maar op dit moment ondersteunt deze versie alleen nog PC-speakers.

De volgende versie (M2) staat gepland voor april/mei en M3 volgt in het derde kwartaal van dit jaar. De data van d eerste Beta en de eerste RC is nog niet bekend. Waarschijnlijk zal de eerste Beta in januari 2009 uitkomen.

Het is op dit moment echter nog allemaal speculatie. De lancering van Windows 7 wordt definitiever wanneer Microsoft zijn Windows Logo-programma aanpast. Het logo-programma wordt altijd 18 maanden voor de RTM aangepast.

Er zijn nog weinig details bekend over welke nieuwe functies Windows 7 heeft. De kans is groot dat het ondersteuning heeft voor aanraakschermen en gebruikmaakt van MinWin; een veel kleinere kernel dat maar 40MB aan geheugen gebruikt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: