abonneren

Opvolger van MP3 op komst?

Een nieuw bestandsformaat onder de naam MusicDna maakt het mogelijk om maximaal 32 GB aan informatie te bevatten. Hieronder vallen album-covers, songteksten en extra informatie. Als er voldoende muziekuitgevers en distributeurs meewerken zou dit formaat het nieuwe alternatief voor MP3 kunnen worden.

De extra informatie kan bijdragen aan een betere beleving van de muziek zoals bij cd-albums waar tekst en beeld de muziek completeren. Dit zou de verkoop van digitale muziek kunnen bevorderen het zou ook een hogere prijs voor per download rechtvaardigen.

Het beoogde bestandsformaat is ontwikkeld door het bedrijf Bach Technology is gepresenteerd op de muziekvakbeurs Midem in Cannes. Het nieuwe bestandsformaat maakt een goede kans om te slagen omdat het niet echt nieuw is. Er zijn geen nieuwe codecs voor nodig zodat bestaande apparatuur het kan afspelen. MusicDna is een uitbreiding voor bestaande audio-formaten.

Bach Technology hoopt geld te kunnen verdienen door licenties te verkopen aan sofware- en hardware-fabrikanten. De grote vraag is of Apple als dominante speler op de digitale muziekmarkt zal willen meewerken aan deze nieuwe standaard. De kans daarop is niet zo groot daar Apple al een eigen formaat heeft voor het meesturen van extra informatie in muziekbestanden iTunes LP.

Via: Cnet

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie