abonneren

Opvolger mp3 heet mp3HD

De opvolger van mp3 heet mp3HD. Nu zijn er wel meer 'opvolgers', zoals ogg en flac, maar de sterke troef van mp3HD is dat het backwards compatibel is met mp3. De nieuwe bestanden werken dus ook op oudere spelers, al profiteer je dan niet van het 'hd'-aspect van het geluid.mp3HD is een nieuw, verliesvrijaudioformaat dat audionummers 100 procent nauwkeurig weet weer te geven met een bitrate tussen de 500 en 900 Kbps. De bitrate is uiteraard afhankelijk van de muzieksoort; voor een audiobook hoeft de bitrate niet erg hoog te zijn.

Hoewel het mp3HD-formaat niet gratis door fabrikanten gebruikt kan worden, zijn de royalties niet erg hoog ($0,75 per pc of hardware-decoder). Thuisgebruikers kunnen inmiddels gratis een command-line encoder en een plugin voor WinAmp downloaden die mp3HD-bestanden produceert.

Het is de vraag of mp3HD zo populair zal worden als het oude mp3-formaat. Zowel ogg als flac kennen slechts een bescheiden adoptie en een eerdere poging mp3 op te laten volgen (door mp3pro) is op niets uitgelopen.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord