Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Oprichters Skype klagen eBay aan

Het akkefietje tussen de oprichters van Skype en eBay is inmiddels flink opgelaaid. JoltID klaagt eBay aan en eist een schadevergoeding van $75 miljoen per dag. De rechtszaak draait eigenlijk om de kroonjuwelen van Skype: de onderliggende peer-to-peer-software.Skype-oprichters Niklas Zennstrom en Janus Friis, inmiddels werkzaam als JoltID, hebben de aanklacht ingediend bij de districtsrechtbank van Noord-Californië. Ze beweren dat het intellectuele eigendom van JoltID op massale schaal geschonden wordt door eBay.
JoltID wil dat de rechtbank eBay verbiedt nog langer het intellectuele eigendom te schenden en eist compensatie van $75 miljoen per dag.

De zaak draait om de onderliggende peer-to-peer-technologie waar Skype op draait. Toen eBay in 2006 Skype overkocht voor $2,6 miljard heeft het nagelaten deze techniek in de deal mee te nemen. Deze techniek, Global Index Software genaamd, bleef eigendom van Friis en Zennstrom. eBay kreeg wel een licentie op de techniek.

De oprichters zijn boos over dat eBay niets constructiefs met Skype heeft gedaan en dat het nu probeert Skype van de hand te doen. JoltID claimt nu dat eBay geen recht meer heeft op de Global Index Software-licentie omdat het de code zonder toestemming gekopieerd en aangepast heeft. Ook zou eBay de techniek aan derde partijen hebben getoond. eBay zelf claimt dat er niets waar is van deze aantijgingen en dat het bedrijf hard werkt aan een eigen peer-to-peer-technologie die Global Index Software moet gaan vervangen.

Digital Trends

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie