abonneren

Oprichter Second Life stelt regering VS gerust

Philip Rosedale, de vader van de virtuele wereld Second Life, probeert de Amerikaanse regering ervan te overtuigen dat de online gemeenschap zichzelf kan reguleren. Rosedale deed dit niet alleen. Ook een aantal echte experts en virtuele avatars mochten tijdens een informele hoorzitting hun zegje doen.Volgens Rosedale zijn de activiteiten in virtuele werelden beter beheersbaar en kunnen wetten en regels beter gehandhaafd worden dan in de echte wereld.
De Amerikaanse regering wil weten wat de mensen achter virtuele werelden als Second Life doen aan de bestrijding van terrorisme, het witwassen van geld en de exploitatie van kinderen. Vorig jaar verscheen een artikel in een Britse krant waarin werd gesuggereerd dat Moslimterroristen de virtuele wereld Second Life gebruiken om volgelingen te rekruteren en aanslagen virtueel te oefenen. Rosedale heeft geen bewijs gevonden dat dit gebeurt.

Rosedale deed zijn verhaal in levende lijve en als zijn virtuele avatar. Hij liep een stappenplan door waarmee Linden Labs, de ontwikkelaars van Second Life, probeert illegale activiteiten tegen te gaan. Virtuele bewoners mogen niet gokken en alle financiële transacties worden gecontroleerd. Tieners mogen alleen deelnemen aan de tienerversie van Second Life. Rosedale had meer dan twintig virtuele vrienden meegenomen naar de hoorzitting. Hun reacties werden op een groot beeldscherm getoond. Twee van de avatars hadden vleugels en een derde veranderde aan het einde van de informele hoorzitting in een reusachtige hommel.

Volgens Rosedale zijn virtuele werelden als Second Life de volgende evolutionaire stap in de ontwikkeling van het internet.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: