abonneren

Oprichter LiveJournal neemt de benen

De oprichter en hoofdontwerper van LiveJournal, Brad Fitzpatrick, laat zijn kindje in de steek. Enkele jaren geleden verkocht hij LiveJournal aan blogbedrijf Six Apart en inmiddels heeft hij zijn buik vol van zijn nieuwe moederbedrijf. Fitzpatrick is gevlucht naar Google.Een saillant detail is dat Six Apart het nieuws geheim probeert te houden, omdat ze er nog niet uit zijn hoe ze er een positieve draai aan kunnen geven.
Six Apart heeft twee verschillende bedrijfstakken: het verkopen van blogsoftware en diensten aan grote bedrijven en het beheren van de sociale netwerken LiveJournal en Vox. Deze twee bedrijfstakken blijken niet zo goed samen te gaan; vooral de koppigheid van gebruikers breekt Six Apart maar al te vaak op. Zo is Six Apart in het laatste halve jaar al tweemaal negatief in het nieuws gekomen omdat het 'ongepaste' weblogs censureerde. Gebruikers schreeuwen net zo lang moord en brand tot Six Apart bakzeil haalde en de weblogs weer terugplaatste.

Fitzpatrick zelf heeft duidelijk gesproken over de redenen van zijn gesprek: Hij verveelt zich dood bij Six Apart en irriteert zich over het gebrek aan begrip voor de gebruikers. Fitzpatrick wil een team van enthousiaste, dynamische mensen om zich heen en heeft dat blijkbaar gevonden in zijn nieuwe positie bij Google. Hij gaat daar aan de slag met open source-projecten.

ValleyWag

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie