abonneren

Oprichter Intel negatief over farmaceutische industrie

Andrew S. Grove, de oprichter en voormalige CEO van Intel, zegt in een interview met Newsweek dat er iets goed mis is met de farmaceutische industrie. Toen Grove nog bij Intel werkte zag hij het aantal transistors op een chip toenam van 1000 naar bijna 10 miljard, maar belangrijke ziektes zoals Parkinson's zijn nog net zo slecht te behandelen als twaalf jaar geleden.

Grove vraagt zich af waarom biomedische onderzoekers dieren kunnen genezen van kanker en verlamde muizen kunnen laten lopen maar waarom dit nog steeds niet mogelijk is voor mensen. Dit is immers het doel van de onderzoekers.

In de semi-conductorindustrie wordt de oorzaak onderzocht wanneer een apparaat niet twee keer op dezelfde manier kan worden gebouwd. Dankzij dit onderzoek is er een doorbraak gemaakt dat nu het belangrijkste bouwblok is in allerlei veelgebruikte huishoudelijke apparaten, zoals mobiele telefoons en MP3-spelers. Indien de industrie de oorzaak niet had onderzocht dan had de mensheid misschien nooit de grote verscheidenheid aan elektronische apparaten gehad.

Wanneer in de farmaceutische industrie blijkt dat bij het testen van een aantal geneesmiddelen de resultaten niet beter zijn dan bij de placebo-groep, dan worden alle geteste geneesmiddelen weggegooid. Er wordt geen onderzoek gedaan naar de redenen waarom de geneesmiddelen niet of slecht werken. Door deze werkwijze komt de farmaceutische industrie er nooit achter welke dingen in de geteste geneesmiddelen wel goed werken.

Grove denkt dat wanneer de farmaceutische industrie de oorzaak van niet- of slechtwerkende geneesmiddelen zou onderzoeken dit tot onvoorziene doorbraken kan leiden die mogelijk miljoenen zieke mensen wereldwijd kunnen helpen.


Bron: www.newsweek.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord