}
abonneren

Opnieuw controverse rondom Rockstar's Bully-game

Bully, de nieuwe game van ontwikkelaar Rockstar Games, ligt opnieuw onder vuur. Eerder was er de nodige ophef omdat mensen dachten dat de game het pesten op school verheerlijkt, nu worden de makers van de game ervan beschuldigd dat Bully homofilie promoot.Rockstar heeft al eerder grote problemen gehad door seks in zijn games te stoppen. Vorige jaar viel de hele wereld over de ontwikkelaar heen wegens de ‘Hot Coffee’-mod in zijn game ‘Grand Theft Auto: San Andreas’.
De mod zat verstopt in de game, maar een Nederlandse gamer wist het te vinden en maakte deze wereldkundig. Met de mod kunnen spelers expliciete seks zien tussen de poppetjes in de game.

In Bully moet hoofdrolspeler Jimmy Hopkins niet alleen vrienden maken en voor zichzelf opkomen op het schoolplein, maar moet hij ook proberen om verkering te krijgen door meisjes – en blijkbaar ook jongens – te versieren door ze bloemen en snoep te geven. Een aantal gamers zagen dat wanneer Jimmy bloemen geeft aan een blonde jongen hij de volgende reactie krijgt: "I'm hot, you're hot. Let's make out", wat in het Nederlands vertaald “Ik ben geil, jij bent geil. Laten we vrijen” is. Het is niet verwonderlijk dat in een preutse samenleving als die in de VS dit behoorlijk shockerend is.

Bij navraag blijkt dat homofiele gamers de reactie van het blonde jongetje waarderen omdat de game daardoor geschikt is voor zowel heteroseksuele als homoseksuele gamers.

Rockstar Games heeft nog niet gereageerd op de controverse, maar het feit dat er in de game scènes zaten waar zowel meisjes als jongens gezoend kunnen worden, zorgde er juist voor dat de ESRB de game een ‘Teen’-waardering gaf.


Meer informatie: gaygamer.net

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI