Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Oplossing voor Windows Home Server-bug lijkt nabij

Als er één smet op het blazoen van Microsoft is, dan is het wel de datacorruptiebug in Windows Home Server, een besturingssysteem waarin dataintegriteit juist op de eerste plaats zou moeten staan. Goed nieuws voor WHS-gebruikers: een fix is nu in het betastadium aanbeland.De bug treedt onder bepaalde omstandigheden op wanneer er meerdere harde schijven gebruikt worden in Windows Home Server. Het gaat om een ernstige bug: bestanden die van buiten de server benaderd worden, raken onherstelbaar beschadigd.
Reden genoeg voor veel mensen om voorlopig af te zien van het serverbesturingssysteem.

Microsoft legt nu de laatste hand aan Power Pack 1 voor Windows Home Server, dat een eind moet maken aan de bug. Een beta-versie van het Power Pack circuleert inmiddels bij een aantal betatesters en is nog niet geheel klaar voor 'prime time' omdat er bij het backuppen nog het een en ander misgaat. In een komende, publieke beta van het Power Pack zouden de problemen geheel verholpen moeten zijn.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie