abonneren

Oplossing slechte reputatie DRM: noem het anders!

Mensen houden niet van DRM (kopieerbeveiligingen). Volgens één van de topmannen van HBO komt dit doordat het woord een nare bijsmaakt heeft gekregen. Zijn voorstel is om de DRM-techniek voortaan anders te gaan noemen: DCE, Digital Consumer Enablement.Volgens Bob Zitter, technologiechef bij HBO, zou deze nieuwe benaming een positieve draai aan de techniek geven.
Het zou er op wijzen dat de consument de content op nieuwe manieren zou kunnen gebruiken, zoals op iPods en andere randapparatuur.

HBO wil graag beginnen met het aanbieden van on-demand-films, maar durft dit nog niet uit angst voor piraterij. Het wil een waterdicht DRM-systeem, maar dit is vooralsnog wettelijk niet mogelijk. HBO wil het liefste dat analoge outputs uitgeschakeld worden bij het afspelen van HBO-films, zodat de films alleen via digitale (kopieerbeveiligde) uitgangen bekeken kunnen worden. De Amerikaanse wetgeving staat het uitschakelen van de analoge uitgangen op apparatuur echter niet toe.

Wired

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord