abonneren

OPlayer

Het is jammer dat Apple zo rigide vasthoudt aan de ondersteuning van zijn eigen codecformaten voor video, want het merendeel van de films op internet zijn nog steeds niet in het mp4-formaat te vinden.

Hoewel de processor van de iPhone 4 en iPad in theorie snel genoeg is om xvid-bestanden in avi-container en h.264-bestanden in mkv-container weer te geven, krijgen ontwikkelaars geen directe toegang tot de processor om het decoderen aan de hardware over te laten. Jammer, want deze concurrent van de VLC Media Player en CineXPlayer lijkt het beste met Apple-vreemde formaten om te gaan.

Xvid-bestanden tot 1280x720 worden vloeiend en synchroon afgespeeld, bij andere mediaformaten houdt de ontwikkelaar het op 800x600. OPlayer ondersteunt er veel: wmv, mkv, rm, 3gp, mpg staan op het lijstje afgevinkt en zelfs voor http-streams en ondertitels (srt/sub) draait OPlayer zijn hand niet om. Audiofanaten kunnen hun lol op met ondersteuning van wma, ogg, ape en flac. Prettig is dat de applicatie niet alleen iTunes gebruikt voor de overdracht van films, maar dat hij ook een ingebouwde ftp-, web- en samba-client heeft. Het enige kritiekpuntje is dat de interface wel een likje verf kan gebruiken, alhoewel dat niet storend is.

iPad, iPhone; € 2,39 (hd € 3,99)

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord