abonneren

Opfrisbeurt voor YouTube

Videosite YouTube is begonnen met een grote schoonmaakbeurt. De site is op een aantal punten veranderd. Die veranderingen moeten ertoe leiden dat de site duidelijker en eenvoudiger te bedienen website wordt. Zo krijgt onder meer de homepage een frisser uiterlijk en zullen de pagina's minder franje bevatten, waardoor de video's sneller zullen laden.

Verder zullen grote blokken tekst, menu's en de items met de embedded links standaard zijn geminimaliseerd, waardoor de focus als eerste ligt op de af te spelen videofragmenten. Gebruikers die meer informatie willen, kunnen de blokken uitklappen om zo alles alsnog te kunnen lezen.

De informatie over de video, normaliter altijd aan de rechterzijde van het videovenster, zal nu voortaan onderaan de video te zien zijn. Ook de knoppen voor het delen van video's met populaire sites als Facebook en Twitter zijn vereenvoudigd. Stemmen op video's gaat straks niet meer via een vijfsterrensysteem, maar gebruikers kunnen simpelweg aangeven of ze een video wel of niet leuk vinden. Aan de hand daarvan wordt voortaan een gemiddelde score getoond.

De veranderingen op YouTube worden geleidelijk doorgevoerd en zijn niet voor iedereen direct zichtbaar.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: