abonneren

Opera niet tevreden met Europese Windows 7-versie

De ontwikkelaars van de alternatieve browser Opera, zijn niet tevreden met de beslissing om Internet Explorer 8 in Windows 7 uit te schakelen.Nadat Microsoft de technische kant van het weglaten van de Internet Explorer 8 uit de E-versie van Windows 7 bekend maakte, blijkt dit het onderdeel te zijn dat nu in de Windows 7 RC-versie zit als de mogelijkheid om Windows-functies aan of uit te schakelen. De overige browseronderdelen zullen in de E-editie gewoon aanwezig blijven, omdat deze onderdelen geïntegreerd zijn in de Windows kern.

Deze optie die Microsoft heeft toegevoegd aan de Europese versie, doet niet meer dan ervoor zorgen dat de Internet Explorer onbeschikbaar wordt gemaakt. Omdat de bestanden niet helmaal worden verwijderd is het dus vrij eenvoudig het browseronderdeel alsnog weer in teschakelen.

Opera dat de klacht bij de Europse Unie indiende is hier niet tevreden mee en stelt dat deze kleine aanpassing de browsercompetitie niet zal herstellen. De argumentatie is dat de rendering-engine aanwezig blijft zodat met een eenvoudige Windows Update de browser hersteld kan worden. Toch kan Microsoft ook niet zo maar deze rendering-engien weglaten omdat niet alleen Microsofttoepassingen maar ook die van anderen erop vertrouwen.

Opera ziet nog steeds het liefst een keuzescherm in Windows waarin een browser naar keuze kan worden geselecteerd die dan wordt gedownload en geïnstalleerd. Microsoft hoeft Windows dan helemaal niet zonder browser te leveren.

Via: Techzine

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord