abonneren

Opera Mobile 9.7 is de concurrentie ver voor

De nieuwe mobiele browser van Opera is zijn concurrentie ver vooruit; zo biedt de browser ondersteuning voor Flash Lite en Google Gears. Dat zijn mogelijkheden die we nog niet tegengekomen zijn bij Internet Explorer Mobile, Mobile Safari of de BlackBerry-browser van RIM.Opera Mobile 9.7 is de opvolger van versie 9.5, dat al veel potentieel vertoonde. Nieuw in versie 9.7 zijn Flash Lite, waardoor een groot aantal websites nu toonbaar zijn op mobiele apparaten, en Google Gears, waardoor Google-applicaties ook offline te gebruiken zijn.
Ook ondersteunt Opera Mobile 9.7 nu OpenGL ES (hardwarematige acceleratie van graphics), waardoor animaties vloeiend weergegeven kunnen worden.

Om de browser sneller te maken, wordt nu ook server-side compressie ondersteund. Opera claimt zelfs dat zijn browser sneller is dan alle andere browsers op de markt.

Opera Mobile 9.7 is ontworpen voor Windows Mobile, S60 en UIQ. Op dit moment bevindt de browser zich nog in betafase, de publieke release zal spoedig plaatsvinden.

Opera Mobile

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie