abonneren

Opera Mini goedgekeurd voor de iPhone

Ongeveer een maand geleden heeft Opera de iPhone versie van de mobiele browser Opera Mini ingediend ter goedkeuring door Apple. Apple heeft de browser goedgekeurd en deze is per direct beschikbaar in de App Store.De goedkeuring is voor veel Apple-kenners een verrassing. Het is goed nieuws voor de iPhone-gebruikers, die nu kunnen genieten van de superieure snelheid.
Door het gebruik van een speciale proxyserver die compressie toepast haalt Opera tot wel 90 procent snelheidswinst. De browser heeft nog andere voordelen: zo biedt Opera Mini ondersteuning voor tabs en is er een startscherm dat favoriete websites gemakkelijk beschikbaar maakt. Wel mist de browser de kenmerkende zoomfunctie van Safari.

Opera Mini is de eerste browser voor de iPhone die niet op de WebKit-browserengine gebaseerd is. Opera verwacht veel van de Opera Mini-applicatie en ziet het als de volgende stap om het gebruik van Opera te stimuleren. Eerder maakte Opera al bekend dat er meer dan 100 miljoen gebruikers van Opera zijn, 50/50 verdeeld over de desktop versie en de Opera Mini-versie.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: