abonneren

Opera Mini browser bij Apple ter goedkeuring

Browser fabrikant Opera, heeft zijn al eerder aangekondigde mobiele browser: Opera Mini voor de iPhone, nu officieel bij Apple ingediend voor goedkeuring. De vraag is of Apple deze concurrent voor de eigen Safari browser zal toelaten, of dat het meerstunt voor is voor Opera om publiciteit te genereren.

Opera mini is een lichte browser voor mobiele telefoons. De grote kracht van de browser zit in het gebruik van gecomprimeerde communicatie. Ingewikkelde websites worden door de server gecomprimeerd, waardoor er veel minder data over de beperkte bandbreedte hoeft te worden getransporteerd. Zo kan deze browser volgens Opera aanzienlijk besparen op de kosten van het browsen in het buitenland. Ten opzichte van Safari mist de Opera browser de slimme mogelijkheid met twee vingers op het aanraakscherm zoomen. De Opera Mini browser is erg populair op andere telefoonplatformen. Voordeel voor gebruikers is de mogelijkheid tot het synchroniseren van bijvoorbeeld bookmarks met de pc.

Opera toonde de browser op de Mobile World conferentie in Barcelona dit jaar. Volgens Opera is de browser 100 % compatibel met de eisen die Apple stelt aan applicaties voor de App Store.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie