abonneren

Opera Mini 5 in bètafase aanbeland

Naast Opera Mobile, een alternatief voor Internet Explorer op smartphones, maakt Opera ook nog een andere mobiele webbrowser: Opera Mini. Opera Mini is bedoeld voor eenvoudige mobiele telefoons met Java-ondersteuning en voor BlackBerry-smartphones. Inmiddels is Opera Mini bij versie 5 aanbeland.Opera Mini 5 belooft een aantal belangrijke verbeteringen. Zo heeft Opera hard gewerkt om de interface sneller te maken. De interface is sowieso aangepast aan aanraakbediening, naast de traditionele bediening met toetsen.
Ook kan Mini 5 nu overweg met tabbed browsing, is er een speed dial en is er wachtwoordbeheer.

Het is de bedoeling dat Opera Mini zoveel mogelijk lijkt op zijn grote desktopbroer. Open een nieuwe tab en je ziet alle visuele speed dial-afbeeldingen. Deze zijn aan te passen aan de gebruikershistory. Kom je vaak op bepaalde websites, dan kan je de logingegevens automatisch laten opslaan.

Net als bij Opera 4.2 zullen YouTube-filmpjes afgespeeld worden via de mediaspeler in de mobiele telefoon zelf. Flash-ondersteuning ontbreekt dan ook. De huidige beta ondersteunt geen skins en Opera Link, maar deze mogelijkheden worden in een later stadium weer toegevoegd.

Opera Mobile (volledige site/mobiele site)

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie