abonneren

Opera brengt versie 9.5 uit

Opera wil dat meer gebruikers zijn browser gaan gebruiken. De laatste maanden is Opera veel marktaandeel kwijtgeraakt aan Firefox. Opera 9.5 is zonder twijfel een goed alternatief voor Firefox of Internet Explorer. De standaard skin van Opera 9.5 lijkt gemaakt te zijn voor Vista, maar ook in Windows XP SP3 ziet de browser er goed uit. Het zoekveld is vrij klein. Misschien denkt Opera dat gebruikers voornamelijk zoeken op basis van een enkel trefwoord. Maar misschien zien wij een methode over het hoofd hoe dit zoekveld verbreed kan worden.

Opera 9.5 heeft nog steeds de handige toolbar die gepositioneerd kan worden aan de linker- of rechterkant van het scherm. Firefox heeft de externe applicatie All-In-One-Toolbar dat geïnspireerd is door de ingebouwde toolbar in Opera.

De File-menu biedt de ‘Synchronize Opera'-optie waardoor bladwijzers en instellingen makkelijk overgezet kunnen worden naar andere installaties van Opera. ‘Synchronize Opera' is recentelijk toegevoegd aan Opera Mini 4.1 voor smartphones waardoor gebruikers hun Opera-instellingen makkelijk kunnen synchroniseren met bijvoorbeeld een BlackBerry-smartphone.

Nieuw is hoe Opera aangeeft hoe lang het bezig is met het opbouwen van een webpagina. Normaal laten browsers een progressiebalk zien - de zogenaamd ‘band-aids' - maar Opera telt hoeveel elementen op een webpagina het nog moet inladen. Deze informatie is niet zo interessant voor de gemiddelde internetgebruiker, maar Opera is vooral populair bij de meer ervaren gebruikers die deze informatie wel kunnen waarderen.

Opmerkelijk is dat betaversies van Opera 9.5 (voor Windows XP SP3) perfecte scores haalden bij de Acid3-test. Maar de eindversie scoort "maar" 83 procent. Dit is nog steeds beter dan concurrent Firefox 3 (RC3), die 71 procent scoort.


Download: www.opera.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord