abonneren

Opera 10 is klaar, website overbelast

Vandaag onthult Opera de nieuwste versie van zijn internetbrowser Opera 10. Deze browser belooft een hogere snelheid een nieuw uiterlijk en nieuwe functionaliteit. Kort na het beschikbaar komen van deze nieuwe versie was de Opera website al overbelast.Opera vecht voor de positie van de derde grootste browser met Googles Chrome en Apple's Safari, maar komt qua gebruikersaantallen niet in de buurt van Microsofts Internet Explorer of Mozilla's Firefox.

De browser is absoluut gratis verkrijgbaar in 43 talen en werkt op Windows, Mac en Linux. Download de nieuwe browser op http://www.opera.com/

Belangrijke vernieuwingen:
Opera Turbo is een nieuwe compressietechniek dat het gebruik van trage verbindingen moet compenseren. Door de turbo mode te gebruiken zal opera de pagina's laden in gecomprimeerde vorm van af een daartoe beschikbare server. Opera claimt 8 x sneller surfen over een trage verbinding.

Het nieuwe uiterlijk is een significante verandering ten opzicht van de vorige versie, dat moet bijdragen aan het plezierige gebruik.

Nieuwe tab functionaliteit. Met Opera 10 is het eenvoudig de tab-balk te verplaatsen of van grootte te veranderen compleet met een handig thumbnail-functie van alle open tabbladen.

Verbeterde veiligheid met automatisch updaten naar de nieuwste versie met veiligheidsaanpassingen. Ander vernieuwingen zijn een spellingchecker, een verbeterd e-mailprogramma en hulpmiddelen voor web-ontwerpers.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie