OpenWhisper Systems voegt versleutelde TextSecure en Redphone samen tot Signal-app

Twee van de beste en veiligste versleutelde bel- en chat-apps, TextSecure en RedPhone, zijn samengegaan in één app genaamd 'Signal'. Dat is de naam van het protocol achter de privacy-apps.

Dat melden verschillende Twitter-gebruikers op het sociale netwerk, al lijkt het te gaan om een update die nog niet bij iedereen is doorgevoerd.
 

 

Apps

TextSecure en RedPhone zijn apps om versleutelde sms'jes mee te versturen of versleuteld te bellen. De apps zijn gemaakt door OpenWhisper Systems, dat beveilingssoftware maakt. De apps bestonden altijd als twee aparte programma's in de Play en App Store.

 

 

 

Veilig protocol

OpenWhisper Systems kondigde meer dan een jaar geleden al aan dat het met 'Signal' kwam, een protocol om anoniem te communiceren. Zowel TextSecure als RedPhone werden daarna als losse apps uitgebracht die beiden gebruik maakten van het protocol, maar tot nu toe waren de apps nog niet samengevoegd.

Nog niet iedereen kan gebruik maken van de ene Signal-app. De uitrol lijkt langzaam te zijn begonnen en moet de komende dagen bij alle gebruikers binnenkomen.

 

 

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: app, privacy, versleuteling, signal, textsecure, openwhisper systems, redphone