abonneren

OpenSolaris-ontwikkelaars trekken aan de noodbel

De OpenSolaris-gemeenschap is in rep en roer. Sun Microsystems zou OpenSolaris inmiddels compleet negeren, ondanks meerdere verzoeken om hulp. De toekomst van OpenSolaris staat volgens de ontwikkelaars op het spel.OpenSolaris is een onderdeel van Sun Microsystems, maar dit bedrijf werd onlangs overgenomen door databasegigant Oracle.
Sinds de overname door Oracle blijft het van de kant van Sun Microsystems angstvallig stil omtrent het open-source OpenSolaris. Meerdere verzoeken om hulp en duidelijkheid vanuit de gemeenschap zijn onbeantwoord gebleven. Een presentatie van Oracle, waarin het bedrijf zijn plannen met Sun uit de doeken deed, maakte geen melding van OpenSolaris. Er werd alleen gepraat over Solaris, de betaalde variant van het Unix-besturingssysteem. OpenOffice en GlassFish, eveneens beiden open-source, worden in ieder geval wel ondersteund door Oracle.

The Register

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord