abonneren

OpenOffice.org 3.1 meer dan 20 miljoen keer gedownload

Afgelopen vrijdag 7 augustus passeerde het aantal geregistreerde downloads van versie 3.1 van de populaire (gratis!) office-suite OpenOffice.org de grens van 20 miljoen. Dit betekent meer dan 200.000 downloads per dag, vanaf de officiƫle vrijgave op 7 mei dit jaar.De Nederlandstalige versie van deze meest recente uitgave van OpenOffice.org wordt gemiddeld rond de 3100 keer per dag gedownload. Sinds begin mei zijn dat bijna driehonderdduizend exemplaren.

Deze cijfers komen van het bouncer-mechanisme, waar de downloads van de website van het OpenOffice.org project worden geregistreerd. Er zijn geen cijfers bekend van andere downloads, van het onder gebruikers verspreiden van de software, het installeren van een CD en de verspreiding via de diverse Linux-distributies.

Van alle geregistreerde downloads is ruim 90 procent van de versie voor het Windows platform. Het resterende deel komt voornamelijk voor rekening van de versies voor Linux en Macintosh.

Het aandeel van de downloads van de OpenOffice.org voor de Macintosh stijgt gestaag. Ten opzichte van een half jaar eerder wordt bijna 20% vaker OpenOffice.org voor de Macintosh gekozen.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord