abonneren

OpenOffice.org 2.4.0 in Beta-fase

De nieuwste OpenOffice.org, versie 2.4, die begin maart moet verschijnen, is in de laatste testfase. Er wordt geen nieuwe code meer toegevoegd, maar er worden uitsluitend nog fouten gecorrigeerd.Daarom kan nu de balans worden opgemaakt van het werk van de afgelopen zes maanden. Die balans laat een kleine 50 nieuwe functies en ruim 150 uitbreidingen van bestaande functies zien.

Daaronder zitten functies waar gebruikers om hebben gevraagd omdat ze die van bijvoorbeeld Excel kennen, maar ook uitbreidingen op specifieke OpenOffice.org-kwaliteiten als PDF-export en de Navigator. Het aantal ondersteunde talen groeit naar 80.

De komende weken worden gebruikt om bugs, die de release blokkeren, uit de nieuwe versie te krijgen. Omdat het testen door gebruikers belangrijk is, doen ook leden van de Nederlandstalige OpenOffice.org-gemeenschap daar aan mee.

De ontwikkelaars concentreren zich inmiddels op uitbreidingen voor versie 3.0, die voor 6 maanden later op de kalender staat.

 

OpenOffice.org Nederland

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord