Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

OpenOffice.org 2.4.0 beschikbaar in Nederlands

Vanaf vanmiddag twee uur is de nieuwste OpenOffice.org in het Nederlands beschikbaar. Dit is waarschijnlijk de laatste release in de 2.x-serie. De volgende stap is al gepland: OpenOffice.org 3.0.OpenOffice.org 2.4.0 biedt weer tientallen uitbreidingen. Daaronder zitten functies waar gebruikers om hebben gevraagd omdat ze die van bijvoorbeeld Excel kennen, maar ook uitbreidingen op specifieke OpenOffice.org-kwaliteiten als PDF-export en de Navigator. Het aantal ondersteunde talen groeit naar 80.

Opvallend zijn een heel directe manier van de taalinstelling in tekstdocumenten, ondersteuning van PDF/A (ISO 19005-1), integratie van QuickTime en spellingscontrole op de Macintosh, tekst-naar-kolommen en handiger autofilter in Calc en meer mogelijkheden bij grafieken. Ook zijn er weer uitbreidingen in de programmeeromgeving en in de database-module. Zo is er ondersteuning van Access2007 bestanden en er zijn meerdere uitbreidingen om makkelijker queries te kunnen maken.

De volgende release, die komend najaar wordt verwacht, is versie 3.0.

 

Versie 2.4.0. downloaden kan hier.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie