abonneren

OpenOffice.org 2.1 in Nederlands beschikbaar

Afgelopen donderdag, 12 december , was de internationale release van OpenOffice.org 2.1. Vrijwilligers in Nederland en Vlaanderen hebben keihard gewerkt om binnen een week een Nederlandse versie van het populaire gratis office-pakket beschikbaar te kunnen maken. Er zijn weer verschillende nieuwe functies in deze versie. In de presentatiemodule Impress kan nu met verschillende monitoren worden gewerkt. Degene die presenteert, kan kiezen op welke monitor de presentatie wordt getoond.
Het rekenblad Calc heeft een verbeterde HTML-export, zodat de weergave in een browser meer lijkt op het originele rekenblad. In de database-module Base zijn er meerdere verbeteringen waaronder een betere koppeling met Microsoft's Access databases. De populaire snelstarter is nu ook beschikbaar voor GNU/Linux gebruikers als een GTK programma. En de lange lijst door OpenOffice.org ondersteunde talen is weer met vijf uitgebreid.

Aan de meer technische kant is nieuw, dat er versie-beheer voor extensies is geïntroduceerd. Degene die een extensie (uitbreiding) maakt, heeft nu de mogelijkheid om aan te geven dat die hoort bij een bepaalde versie van OpenOffice.org of hoger. Het hulpprogramma, dat regelmatig controleert of er een nieuwe OpenOffice.org versie beschikbaar is, is verbeterd. Overigens kunnen gebruikers deze optie op elk moment uitschakelen.

De Nederlandstalige OpenOffice.org 2.1 is de opvolger van 2.0.4 en vanaf heden gratis te downloaden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie