abonneren

OpenOffice luidt noodklok

Het vrije kantoorpakket OpenOffice.org maakt een moeilijke periode door. Ontwikkelaar Michael Meeks heeft de statistieken erop nagetrokken en concludeert: het is dringend tijd voor maatregelen.Michael Meeks werkt fulltime aan OpenOffice.org en doet dat op kosten van Novell. Op dit moment zijn er nog 24 ontwikkelaars die regelmatig een bijdrage leveren, terwijl dat in de hoogtijdagen op meer dan 65 lag. Uit de cijfers van Meeks blijkt dat Sun zich langzamerhand terugtrekt uit het project.
Novell levert op dit moment nog 15 ontwikkelaars die echter niet prominent in de statistieken verschijnen. Meeks roept daarom op om de ontwikkeling van OpenOffice.org niet aan een enkele fabrikant over te laten. Het project heeft meer ontwikkelaars en een grotere diversiteit aan ontwikkelaars nodig. Eén van de maatregelen die Meeks voorstelt is om de ontwikkelaars weer de controle te geven. Op dit moment moeten teveel processtappen worden doorlopen en wordt er te weinig naar ze geluisterd.

Stap twee is het loskoppelen van het project van Sun: het stempel Sun moet van OpenOffice.org verdwijnenen en er moet minder top-down besturing plaatsvinden. De eigendomsrechten van alle code die in OpenOffice.org wordt opgenomen moet nu nog aan Sun worden overgedragen; Meeks ziet meer in een non profit-stichting die voor een stabiele en onafhankelijke toekomst kan zorgen. Maar Meeks ziet het somberin dat die maatregelen daadwerkelijk genomen zullen worden

Via: Michael Meeks' blog

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie