abonneren

Openbaar aanklager laat aanklacht tegen Gizmodo vallen

Goed nieuws voor Gizmodo-redacteur Jason Chen: de lopende aanklacht tegen hem is van de baan. Chen werd aangeklaagd nadat bij een huiszoeking een prototype van de iPhone 4 in beslag werd genomen. Die had hij gekocht van een 'eerlijke vinder'.Jason Chen heeft aangegeven mee te werken aan het onderzoek naar het 'gestolen' prototype.
Dat was voldoende reden voor de authoriteiten om de aanklacht te laten vallen en alle in beslag genomen spullen weer terug te brengen naar Chen.

Chen's huis werd in april doorzocht, nadat Gizmodo een artikel publiceerde over de iPhone 4. Het gadgetblog was in het bezit gekomen van een prototype van dit toestel, nadat een nalatige Apple-medewerker het prototype was kwijtgeraakt in een bar. De politie deed een inval in het huis van Chen en nam, naast het prototype, ook zijn computers, camera's en andere apparatuur mee. Overigens is ook de 'eerlijke vinder' van de iPhone 4 opgepakt; Brian Hogan verkocht het prototype voor $5000 aan Gizmodo.

Volgens Gizmodo is de huiszoeking onterecht, omdat Chen als journalist beschermd wordt door de wetgeving van Californië. Volgens de aanklager geldt deze bescherming alleen voor het vrijgeven van bronnen en niet wanneer een journalist zelf een overtreding of misdaad pleegt.

MacWorld

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord