abonneren

Open Source Skype variant voor Linux

Skype ontwikkelt een open source variant van de Skype client voor Linux.Dit is een direct gevolg van het feit dat er in de Linux-community veel klachten waren over het ontbreken van een Mandriva-versie van de applicatie. De ontwikkeling maakt deel uit van een groter pakket dat ze ook in Linux beschikbaar wil maken. Wat dat inhoudt daar doen ze nog geheimzinnig over. Het Skype internetprotocol blijft overigens wel gesloten.

Door de software nu open source te maken, hoopt Skype dat de applicatie sneller doorontwikkeld zal worden en voor meer verschillende Linux-distro's geschikt zal worden. Een definitieve datum waarop de software vrijgegeven gaat worden is er nog niet, maar het zou wel op korte termijn gaan gebeuren.

De oorspronkelijke gesloten Skype client voor Linux bestaat al sinds 2004.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord