abonneren

Open Source: Boek over Open Source-software productie

Surf en Kennisnet maken het begrip Open Source in Nederland waar, door een Nederlandse vertaling van het boek "Producing Open Source Software", via internet vrij beschikbaar te stellen.Surf en Kennisnet, oneerbiedig gezegd: de internetproviders en ict-ondersteunersvoor studenten, universiteiten en onderwijsinstellingen, hebben de vertaling financieel mogelijk gemaakt.
Het boek van de Amerikaanse Open Source-deskundige Karl Fogel is een standaardwerk binnen de Open Source-community en is inmiddels in diverse talen beschikbaar. Het boek is vooral online beschikbaar. Een papieren versie is vreemd genoeg alleen verkrijgbaar voor relaties.

Het boek 'Producing Open Source Software' geeft inzicht in de technische aspecten van Open Source-softwareontwikkeling en ook in de sociale kant ervan. Vragen die worden beantwoord, zijn: Hoe werkt een open source-ontwikkelproject? Hoe werkt een -internationaal- team van ontwikkelaars samen? Waar moet een bedrijf of organisatie op letten wanneer zij zelf wil bijdragen aan een Open Source-project?

Open source software-ontwikkeling is een grensoverschrijdende internationale onderneming waar heel veel mensen bij betrokken zijn. Met dit boek hopen Surf en Kennisnet een bijdrage te leveren aan initiatieven op dit gebied in Nederland.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord