abonneren

Open Handset Alliance brengt Android SDK uit

De Open Handset Alliance (OHA) heeft de Software Developer Kit (SDK) van zijn open-source mobiele platform Android uitgebracht. De SDK bevat alle technische specificaties en tools die ontwikkelaars nodig hebben om te kunnen beginnen met het bouwen van applicaties voor het Android platform.Ontwikkelaars kunnen met de SDK eindelijk zien hoe de user-interface van de aankomende 'Gphone' eruit ziet. Het mobiele platform is speciaal ontwikkeld om mobiel internet te optimaliseren voor mobiele telefoons.
De OHA hoopt dat ontwikkelaars met de SDK een grote verscheidenheid aan uitbreidbare, vervangbare en herbruikbare applicaties gaan ontwikkelen.

Android is gebouwd op de Linux 2.6 kernel. Het besturingssysteem van Android gebruikt de Dalvik ‘virtual machine' om applicaties te draaien. Dalvik is geoptimaliseerd om weinig geheugen te gebruiken waardoor applicaties beter en stabieler op mobiele telefoons draaien. Android wordt uitgebracht onder de Apache v2 open-source licentie.

Google is tevens de 'Android Developer Challenge' begonnen waar applicatieontwikkelaars in totaal $10 miljoen aan prijzen kunnen winnen. De prijzen worden in twee fases uitgereikt aan de ontwikkelaars die de beste mobiele applicaties hebben gemaakt voor het Android-platform.

Indien u interesse hebt in de SDK dan kunt u deze via de website van de OHA downloaden. U dient een pc te gebruiken waarop Windows XP, Windows Vista, Mac OS X 10.4.8 of later of Linux Ubuntu Dapper Drake draait. De SDK kan ook onder sommige andere Linux distro's werken maar de OHA biedt geen directe ondersteuning.


Video: Android demo op YouTube

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: