abonneren

Oorlog tussen HP en Oracle

Een dag nadat Mark Hurd, de veelbesproken ex-topman van HP, werd benoemd tot co-president van Oracle, heeft HP een aanklacht tegen hem ingediend. Hurd moest recentelijk aftreden bij HP vanwege dubieuze declaraties en een mogelijk sexschandaal. Daar rept de aanklacht van HP echter helemaal niet over.HP zou bang zijn dat Hurd HP-bedrijfsgeheimen gaat onthullen aan zijn nieuwe werkgever.
Larry Ellison, de grote baas van Oracle, heeft inmiddels furieus op de aanklacht gereageerd. "Oracle heeft HP lang gezien als een belangrijke partner. Maar door deze uitermate vijandige rechtszaak tegen Oracle en Mark Hurd op te starten, maakt HP het praktisch onmogelijk dat beide bedrijven ooit nog met elkaar kunnen samenwerken."

Hurd raakte in opspraak omdat een voormalig HP-medewerkster een aanklacht wegens sexuele intimidatie tegen hem had ingediend. Na een intern onderzoek werd Hurd vrijgesproken van deze aanklacht, maar kwam wel aan het licht dat Hurd etentjes met de bewuste dame als onkosten had gedeclareerd.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie