abonneren

Ook Xbox 360 krijgt een Wii-achtige controller

Het succes achter de Wii heeft weinig te maken met de graphics, die redelijk achterhaald genoemd kunnen worden. Het succes zit hem in de lage prijs en de innovatieve controller. Het is dus te verwachten dat Microsoft en Sony met een tegenantwoord komen.Volgens MTV, dat zijn informatie weer uit anonieme bronnen heeft verkregen, is Microsoft als sinds de zomer bezig met een eigen versie van de Wii-controller. Microsoft wil de Wii op alle fronten verslaan; prijs is er één van (de Xbox 360 is recentelijk verlaagd naar € 199) en de controller is een ander punt.
Microsoft zou ontwikkelaars erop willen wijzen hoe makkelijk games van de Wii naar de Xbox 360 te porten zijn, als er een dergelijke controller aangeboden wordt.

MTV heeft zelfs een afbeelding van een schets in handen gekregen. De controller lijkt inderdaad erg veel op de Wiimote, maar het is nog maar de vraag of Nintendo dit toe zal staan.

Sony gebruikt in hun eigen PlayStation 3-controller al een gelijksoortige techniek als de Wiimote, maar deze werkt minder nauwkeurig en wordt ook veel minder gebruikt door games. Of Sony met een verbeterde versie zal komen is niet bekend.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord