abonneren

Ook Universal gaat drm-vrij -- maar niet op iTunes

Universal gaat muzieknummers verkopen in het mp3-formaat. Dat betekent dus dat de nummers niet van drm-restricties voorzien worden. De nummers worden wel slechts beperkte tijd verkocht, en belangrijker, Universal gaat de drm-vrije nummers niet via iTunes aanbieden.Universal heeft handjeklap gespeeld met Google:de zoekgigant mag namelijk drm-vrije nummers rechtstreeks vanuit de zoekmachine gaan verkopen.Naast Google zijn de drm-vrije nummers ook bij Amazon en Rhapsody te vinden. Artiesten mogen de nummers ook via hun eigen websites gaan verkopen.
iTunes heeft pech: de dienst mag alleen de drm-beveiligde bestanden aanbieden. Universal ontkent dat het op deze manier de huidige contracten bij iTunes probeert open te breken.

Dat Universal de muzieknummers via Google gaat verkopen is verrassend. Tot voor kort had de zoekmachine weinig interesse in de digitale muziekmarkt. Google gaat de nummers rechtstreeks vanuit de zoekresultaten aanbieden, waarna Google Checkout gebruikt kan worden om te betalen. De nummers gaan $0.99 kosten.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: