abonneren

Ook TiVoToGo-formaat is nu gekraakt

De TiVo heeft in Nederland nog geen voet aan de grond, maar is in Amerika immens populair. De TiVoToGo-techniek maakt het mogelijk om van tv opgenomen programma's over te zetten op bepaalde goedgekeurde apparaten. Inmiddels is de drm-beveiliging door hackers gekraakt.Alle TiVo-opnames worden door drm beschermd. Dat maakt het lastig om de opgenomen bestanden op een ander besturingssysteem dan Windows te gebruiken; Linux en Solaris bijvoorbeeld ondersteunen de drm-techniek niet.
Hackers zijn er nu in geslaagd om de drm-techniek te kraken en zo niet-beschermde bestanden los te peuteren uit de TiVo. De tool werkt onder de meeste besturingssystemen.

Het blijft natuurlijk maar de vraag hoe lang de hack zal werken. Het bedrijf achter TiVo kan met één simpele update, die naar alle TiVo's verstuurd wordt, het drm-schema aanpassen waardoor de software niet meer werkt. Tot die tijd is het voor TiVo-bezitters het perfecte moment op alle opnames naar dvd over te zetten, of om te zetten naar een formaat voor de PSP of iPod.

CDFreaks

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie