}
abonneren

Ook T-Mobile komt met eigen landelijk IoT-netwerk

T-Mobile begint een landelijk IoT-netwerk. In navolging van KPN gaat T-Mobile samenwerken met Huawei om een landelijk dekkend Internet of Things-netwerk op te zetten dat op een lage bandbreedte met sensoren onderling wordt verbonden. Het netwerk heet NarrowBand-IoT.
Dat heeft de provider bekend gemaakt.

Sensoren

Het netwerk bestaat straks uit zo'n 12,000 antennes, waar bedrijven of gebruikers hun eigen sensoren aan kunnen koppelen. Die sensoren kunnen gebruikt worden om dingen te meten of meldingen te geven.

Slimme stoeptegels

T-Mobile noemt zelf het voorbeeld van stoeptegels waarop sensoren kunnen worden aangesloten zodat het systeem weet waar een auto op geparkeerd staat. Ontwikkelaars kunnen dan een app bouwen waarmee gebruikers kunnen zien waar nog parkeerruimte is.

Het netwerk wordt uitgerold over de bestaande antennes van T-Mobile. Daarvan zijn er nu 12,000, die nu al 3G en 4G leveren. NB-IoT moet op 900 MHz draaien, dezelfde frequentie als 4G.

Concurrentie

T-Mobile is niet de eerste provider die met een eigen IoT-netwerk komt. KPN introduceerde eerder dit jaar al LoRa-WAN, een alternatief netwerk dat ook op KPNs eigen antennes draait. Daarnaast is er het The Things Network, dat van een stichting afkomstig is en dat in onder andere Amsterdam een eigen netwerk wil opzetten.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Iot, Internet Of Things, T-mobile

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Senior Automation Consultant - PQR