abonneren

Ook Sony heeft last van Nvidia chipdefect

Na een aanvankelijke ontkenning geeft nu ook Sony toe dat er Vaio notebooks zijn met een niet goed werkende grafische chip van Nvidia. Om de problemen te ondervangen verlengt Sony de garantie met gratis reparatie op bepaalde modellen Vaio notebooks. Sony volgt hiermee eerdere toezeggingen van Apple, HP en Dell. Nvidia maakte het probleem met de grafische chips voor het eerst bekend in juli 2008. Sommige grafische chips die gemaakt zijn met een bepaald materiaal vertonen meer fouten dan normaal.

Volgens Sony was samen met Nvidia van mening dat er geen Vaio notebooks zijn die last hebben van dit probleem. Dit is nu op 3 augustus herroepen met de verklaring dat een nader onderzoek uitwijst dat toch bij een klein percentage Vaio notebooks problemen kunnen optreden. De problemen openbaren zich in de vorm van verstoorde beelden, dubbele beelden of een zwart scherm als gevolg van fouten in de Nvidia chip.

Welke Vaio's het betreft leest u hier. Hoewel Sony niet aangeeft om welke grafische processor het gaat gaan we er van uit dat het net als eerder bij andere merken de GeForce 9600M en 8600M betreft.

De thermische problemen in de Nvidia grafische chipsets hebben ook hun weerslag op de financiële resultaten van Nvidia, met nu al ruim 300 miljoen dollar aan verwachte garantieclaims.

Via: PCW

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord