abonneren

Ook softwarebedrijf Sonic laat hd-dvd-formaat vallen

Sonic, het bedrijf achter veelgebruikte authoringpakketten voor cd's, dvd's en hd-formaten, heeft laten weten dat het stopt met de ondersteuning van het hd-dvd-formaat. Het bedrijf gaat zich expliciet op blu-ray richten, in de hoop dat dit formaat ook echt het dominante formaat wordt.De beslissing van Sonic is de zoveelste tegenslag voorToshiba, wiens hd-dvd-formaatinamper twee maanden tijd vrijwel alle steunuit de industrie dreigt kwijt te raken.
Sonic zegt meer te zien in steun voor het blu-ray-formaat en de bijbehorende BD-Live-techniek voor interactieve content.

Sonic houdt zijn huidige klanten een grote wortel voor de neus om over te stappen van hd-dvd naar blu-ray. Zo kunnen klanten gedurende een bepaalde tijd gratis overstappen van een hd-dvd-systeem naar een blu-ray-systeem. Voor klanten die niet willen overstappen heeft Sonic beloofd dat het in ieder geval support zal blijven bieden voor de huidige softwareversies, en dat er kritische updates zullen blijven komen indien noodzakelijk.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie