abonneren

Ook SiS werkt aan Atom-chipset

Er schijnt een Pegatron-computer gespot te zijn die draait op een Intel Atom. Het interessante is dat deze computer niet draait met een Intel- of nVidia-chipset, maar met een combinatie van de SiS 672, SiS 968 en SiS 307DV. Oftewel, er is een derde Atom-platform gespot.Hoewel de chipset uit drie verschillende chips bestaat, gaat het eigenlijk alleen om de SiS 672 en 968. De 307DV is alleen benodigd voor uitvoer naar dvi. Pegatron noemt het SiS-platform het Ultra Slim Atom NetTop Platform, al lijkt deze naam wat te lang om het tot officiële aanduiding te schoppen.
Niet duidelijk is voor wie Pegatron het systeem gebouwd heeft; Pegatron produceert namelijk alleen in opdracht van andere partijen.

De SiS-chipset is niet erg indrukwekkend en zal zeker niet concurreren met nVidia's ION-platform. De ingebouwde graphics zijn afkomstig van de SiS Mirage 3 en deze gpu biedt geen enkele vorm van hd-videodecoding. De chipset zelf ondersteunt slechts zes pci-express-lanes, twee sata-poorten en zes usb2.0-poorten. Het complete platform zou 22 watt moeten verstoken. Dat is minder dan nVidia's ION, maar dat platform is dan ook een stuk krachtiger. Wel zal een SiS-platform een stuk goedkoper zijn.

SiS

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: