}
abonneren

Ook Samsung wil 'slimme' huizen maken met overname Smart Things

Ook Samsung stapt in de markt van 'slimme huizen'. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft SmartThings overgekocht, een start-up die met slimme sensoren alles in je huis probeert te automatiseren. Met de overname wil Samsung de concurrentie aangaan met bedrijven als Google en Apple, die met bijvoorbeeld Nest en Homekit hetzelfde proberen te bereiken.

SmartThings is een vrij recente start-up die is ontstaan na een succesvolle Kickstarter-campagne. Het project is bedoeld om een huis helemaal te automatiseren en 'slim' te maken. Met een app moeten apparaten dan te bedienen zijn vanuit huis, zodat je bijvoorbeeld vanaf je werk alvast je thermostaat aan kunt zetten.

Sensoren

In tegenstelling tot andere 'slimme' huishoudapparaten biedt SmartThings zelf geen hardware aan. In plaats daarvan krijg je een aantal kleine sensoren, die je op diverse apparaten plakt. De sensoren verbindt je met je wifi-netwerk, waarna ze via een speciale app te bedienen zijn. Daarnaast krijg je er een kleine router bij waarmee de sensoren onderling aangesloten kunnen werken.

Bronnen zeggen tegenover Re/Code dat er 149 miljoen euro voor de overname is betaald.

Open platform

Opvallend is dat SmartThings zich vooral presenteert als open platform. Ontwikkelaars krijgen toegang tot de systemen en de broncode van de apparatuur, zodat zij er zelf mee aand e slag kunnen. Dat is dezelfde manier waarop het recent door Google overgenomen Nest ook werkt. Samsung staat echter niet bepaald bekend om zijn open cultuur.

Vrijheid

Volgens SmartThings wordt dat geen probleem in de toekomst. Het bedrijf blijft zelfstandig opereren binnen Samsungs Open Innovation Center, en krijgt van Samsung alle ruimte om vrij te blijven werken.

'Interessant'

Sterker nog, volgens een persbericht van Samsung is die openheid juist wat het bedrijf interessant vond aan SmartThings. "Consumenten gebruiken zoveel verschillende apparaten dat het bijna niet mogelijk is daar één universeel systeem voor te bouwen. We hopen daarom dat SmartThings daar verandering in kan brengen."

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: smartthings

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI