abonneren

Ook recordomzet voor AMD

Na Intel en Apple is het ook AMD die een record-omzet weet te melden. Het afgelopen kwartaal behaalde AMD een omzet van $1,65 miljard, vijf procent hoger dan het voorgaande kwartaal en 40 % hoger dan vorig jaar.AMD maakt nog geen winst en noteert een bescheiden netto verlies van $43 miljoen. Wel gaat het met AMD de goede kant op.
Vooral de notebook processors doen het goed, met Sony als nieuwe notebookfabrikant die ook AMD-processoren in zijn producten gebruikt. De omzet van het totale computersegment van AMD is het afgelopen kwartaal met 4% gegroeid ofwel 31% vergeleken met vorig jaar.

De grafische tak groeide nog harder met 8 procent en maar liefst 87% vergeleken met vorig jaar. Dit dankzij een recordverkoop van de succesvolle ATI Radeon grafische processoren.

Toch waren deze resultaten lager dan AMD verwacht had. Ook is men voorzichtig over voorspellingen voor de toekomst. Zo verwacht men meer concurrentie van Nvidia. Wel hoopt AMD met zijn nieuwe Fusion-processoren met geïntegreerde graphics een aandeel in de netbookmarkt te veroveren.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie