abonneren

Ook Nokia wil telefoons draadloos opladen

Nokia is toegetreden tot het Wireless Power Consortium. Het is niet bekend wat Nokia's plannen zijn rond het gebruik van draadloze energie, maar het toetreden van de grootste telefoonfabrikant ter wereld, is een enorme opsteker voor het consortium.Nokia is toegetreden tot het Wireless Power Consortium. Het is niet bekend wat Nokia's plannen zijn rond het gebruik van draadloze energie, maar het toetreden van de grootste telefoonfabrikant ter wereld is een enorme opsteker voor het consortium.

De kans dat de door het consortium ontwikkelde Q1 standaard voor draadloos opladen zal slagen wordt door het toetreden van Nokia alleen maar groter. Volgens een onderzoek van het consortium heeft 80% van de ondervraagden belangstelling voor het gebruik van de draadloze oplaadmogelijkheid, zeker als dit universeel is en overal toepasbaar.

Op dit moment wordt door meerdere bedrijven en onderzoekscentra gewerkt aan de ontwikkeling van draadloze technieken om apparaten van energie te voorzien, of om de accu's van draagbare apparaten op te laden. De eerste prototypen worden zo nu en dan aan het publiek getoond. Een toenemend aantal elektronicafabrikanten verenigen zich in het Wireless Power Consortium om tot een universele standaard te komen.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie