abonneren

Ook nieuwe Xbox 360-consoles nog te vaak defect

De Seattle Post-Intelligencer heeft een interview gehad met iemand die 'dicht op het vuur' zit van Microsoft's Xbox 360-console. De krant heeft wat interessante wetenswaardigheden weten los te peuteren, zoals dat zelfs de laatste generatie Xbox 360-consoles nog niet bugvrij genoeg is.Volgens de anonieme bron zal een groot deel van de Xbox 360-consoles die nog uitgerust zijn met het oorspronkelijke Xenon-moederbord er mee ophouden. Het percentage consoles dat de geest geeft ligt rond de dertig procent, een dramatisch hoog getal in deze industrie.
De levensverwachting van de eerste Xbox 360's zou uitermate klein zijn, omdat de componenten veel te kritisch zijn afgesteld op elkaar.

De bron laat zich erg kritisch uit over de kwaliteitscontrole bij Microsoft. Hij claimt dat Microsoft van meet af aan de ontwikkelafdelingen te weinig mankracht heeft gegeven. Microsoft zou zó gefocused zijn op het verslaan van Sony dat de Xbox 360 prematuur op de markt gezet is, ondanks signalen dat er duidelijke problemen met de hardware waren. Toen de Xbox 360 in de winkel lag, was Microsoft intern nog niet eens klaar met de kwaliteitstesten.

Ook het nieuwe moederbord is een zorgenkindje voor Microsoft. Hoewel het percentage moederborden dat uitvalt nu net onder de tien procent ligt, is dit nog steeds veel te hoog in vergelijking met de concurrentie. Verlossing zou moeten komen bij een volgende iteratie van de hardware, waarbij de gpu én de cpu samen in één package stoken worden. Dit design stond van begin af aan al op de planning.

The Inquirer

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: