abonneren

Ook nieuwe beveiliging Windows Marketplace gekraakt

Dat duurde ook niet lang: binnen twee uur na introductie van een nieuwe beveiligingsmethode voor Windows Marketplace hebben hackers het systeem alweer omzeild. De beveiliging is inderdaad geavanceerder dan voorheen, maar stelt nog steeds weinig voor.Microsoft is alweer toe aan zijn derde beveilgingsmethode voor Windows Marketplace, de mobiele applicatiewinkel van Windows Mobile. Helaas blijven de pogingen van Microsoft weinig indruk maken op hackers. Bij de nieuwe worden er licentiesleutels verleend om er zeker van te zijn dat de juiste gebruiker de applicatie draait.
Er is nog geen enkele applicatie die deze methode gebruikt, maar een hacker die toegang heeft tot de licentiecode staat verbaasd over hoe slecht de code is. Hij wist binnen twee uur een generieke hack te maken zonder enig bestand op zijn smartphone aan te hoeven passen. Door het draaien van een achtergrondproces wordt de gehele licentiecontrole overgeslagen...

De hacker gaat de hack overigens niet publiekelijk maken. Hij ziet liever dat Microsoft zijn beleid omtrent beveiliging loslaat (ontwikkelaars moeten nu één van Microsoft's beveiligingsmethodes gebruiken, in plaats van dat ze hun eigen methodes mogen implementeren). Hoe dan ook, de problemen die Microsoft nu tegen het lijf loopt lijken ervoor te zorgen dat ontwikkelaars wegblijven van de Windows Marketplace.

 

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord